Διακρίσεις σε μαθητές-τριες του Δ.Ω.Λ. στο σαξόφωνο

Εκδηλώσεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας που για δεκαετίες προσφέρει καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό έργο, από το 2015 ιδρύοντας τάξη Σαξοφώνου με καθηγητή τον Θάνο Φυσέκη,

συνδιοργανώνει παράλληλα με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος, το Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου (LARISSA - INTERNATIONAL SAXOPHONE FESTIVAL) το οποίο φιλοξενεί τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του οργάνου όπως τους : Jean Marie Londeix, John Sampen, Sarah Markham, mimo Malandra, Georges Porte κ.α.

crt 31 3 6118 o

Το φεστιβάλ περιέχει πολλές παιδαγωγικές δραστηριότητες, masterclasses, συναυλίες, workshops αλλά και διαγωνιστικό μέρος των σπουδαστών σε όλα τα επίπεδα από την προκαταρκτική έως και την Ανωτέρα αλλά και αποφοίτων (σολιστών).

Το 2020 -21 λόγω του covid 19 για την ασφάλεια όλων (μαθητών - καθηγητών – συντελεστών κλπ.) σε συνεργασία το Δημοτικό Ωδείο, ο Σ.Ε.Μ.Σ.Ε. και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργάνωσαν τον Πανελλήνιο & Παγκύπριο διαδικτυακό Διαγωνισμό Σαξοφώνο,υ το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Ιανουαρίου 2021 με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιστισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Οι κατηγορίες ήταν πέντε και διαγωνίστηκαν 42 σπουδαστές απ’ την Ελλάδα και την Κύπρο.

Από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας έλαβαν μέρος πέντε σπουδαστές.

Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εννέα μέλη (σολίστες, καθηγητές Σαξοφώνου, ερευνητές, μουσικοπαιδαγωγούς) έκρινε άξιους και απένειμε στην Δ΄ κατηγορία Έπαινο στον Άγγελο Γκρόζο, στην Β΄ κατηγορία το 1ο Βραβείο στην Γεωργία Καλογιάννη, το 3ο Βραβείο στην Αναστασία Μπατρακούλη και Κων/να Σκοτινιώτη, καθώς και στην Α΄κατηγορία Έπαινο στον Παναγιώτη Σιάφο.
Ευχόμαστε στους Βραβευθέντες μαθητές όπως και σε όλα τα παιδιά καλή πρόοδο.