14
Δευ, Ιουν

Σεφ Μανώλης Ντάσκας

Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους. Μωσαϊκό με κακάο, καρύδια και αποξηραμένα δαμάσκηνα.

 

Υλικά.
# 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο.
# 400 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.
# 400 ml. ζαχαρούχο γάλα.
# 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα.
# 80 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χοντροκομμένα.
# 70 γρ. κακάο.
# 40 ml. κονιάκ.
# 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν.
# 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας.

MJ ΜΩΣΑΪΚΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Σε μία φόρμα διαστάσεων 35 x 12 cm τοποθετούμε μία μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της, φροντίζοντας να περισσεύει μεμβράνη έξω από τη φόρμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το πιπέρι, το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας. Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο και καλή μας απόλαυση !!!

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991