14
Δευ, Ιουν

Βελούδινη κρέμα μπαβαρουάζ με αρωματικο ζελέ ροδιού

Γλυκό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aπό τον σεφ Μανώλη Ντάσκα

Η ΄΄βελούδινη κρέμα μπαβαρουάζ με αρωματικο ζελέ ροδιού'' είναι ένα ανάλαφρο γλυκάκι που ταιριάζει απόλυτα σε γιορτινά τραπέζια.


Υλικά για την κρέμα.
- 300 ml.γάλα.
- 300 ml.κρέμα γάλακτος 35%
- 480 ml. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη στο μίξερ, παχύρευστη, ένα στάδιο πριν αρχίσει να γίνεται σαντιγί.
- 180 γρ. ζάχαρη.
- 7 κρόκους μεσαίων αυγών.
- 1 λοβό βανίλιας - σχισμένη στη μέση και ξεσποριασμένη ή 1 κουταλάκι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας.
- 17 γρ. ζελατίνη σε φύλλα.

Υλικά για το ζελέ ροδιού.
- 500 ml. φρέσκο χυμό ρόδι.
- 100 γρ.ζάχαρη.
- 2 ξυλάκια κανέλας.
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο.
- 16 γρ. ζελατίνη σε φύλλα.
- Σπόρια από 1 ρόδι.

veloydinh ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΠΑΒΑΡΟΥΆΖ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΖΕΛΕ ΡΟΔΙΟΥ

Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα σε κρύο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 300 ml. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και το βάζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε αργά και σταθερά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει έντονα, αλλά προσοχή να μην βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μία μία στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία ορθογώνια φόρμα διαμέτρου 30 x 15 και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να πήξουν καλά.
- Μία ώρα πριν τις βγάλουμε από το ψυγείο ετοιμάζουμε το ζελέ ροδιού.
- Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό ρόδι, την ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίσουμε καλά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει. Αφαιρούμε την κανέλα και τον αστεροειδή και προσθέτουμε τα σπόρια ροδιού, ανακατεύουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα προσεκτικά στα φορμάκια με την κρέμα. Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες, ώστε να πήξει καλά το ζελέ.
- Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζοντας τα σε πιάτα.
Bon appetit

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991