06
Παρ, Αυγ

Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, σμέουρα, δάκρυα κουβερτούρας και κόκκινη γκανάς

Γλυκό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από τον σεφ Μανώλη Ντάσκα

Ημέρα των ερωτευμένων είναι κάθε ημέρα, οπότε βρείτε μια ευκαιρία να φτιάξετε ένα λαχταριστό γλυκό για εσάς και τον/την σύντροφό σας.


Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα, σμέουρα, δάκρυα κουβερτούρας και κόκκινη γκανάς.
Υλικά.
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό.
- 350 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
- 400 ml. ζαχαρούχο γάλα.
- 40 ml.κονιάκ.
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας.
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας.
- 1 κ.γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- 50 γρ. σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα.

mosaiko me leyki sokolata

Υλικά για την γκανάς.
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
- 1 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σε μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς και διαστάσεων 20×32 τοποθετούμε μία μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά της, φροντίζοντας να περισσεύει μεμβράνη έξω από τη φόρμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τα μπισκότα, τα σμέουρα και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζουμε καλά, να πάει παντού, σκεπάζουμε την πάνω μεριά, με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Ετοιμάζουμε την κόκκινη γκανάς.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την λευκή σοκολάτα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το ζεσταίνουμε στο φουρνάκι μικροκυμάτων ανά 30 δευτερόλεπτα την φορά μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και απλώνουμε την γκανάς.
Bon appetit

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991