06
Παρ, Αυγ

Pancakes σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας, φράουλες και φιλέ αμυγδάλου

Γλυκό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από τον σεφ Μανώλη Ντάσκα

Τα ''pancakes σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας, φράουλες και φιλέ αμυγδάλου'' είναι μία υπέροχη γλυκιά πρόταση για εσάς που λατρεύετε την σοκολάτα.

Υλικά για τη ζύμη.

- 1 1/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 3 κ.σ. κακάο.
- 2 κ.γλ. baking powder.
- 3 κ.σ. ζάχαρη.
- 1 πρέζα αλάτι.
- 1 1/3 κούπα γάλα.
- 40 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο.
- 1 μεγάλο αυγό.
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας.

pancakes sokolatas

Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας.
- 150 ml. κρέμα γάλακτος 35%.
- 1 κ.σ. βούτυρο.
- 180 γρ. σταγόνες σοκολάτας.
- 1 βανίλια.

Για τη σύνθεση.
- 200 γρ. φρέσκες φράουλες.
- 30 γρ. φιλέ αμυγδάλου.
- ζάχαρη άχνη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα στέρεα υλικά στο μπολ με τα υγρά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε στο μπολ τις σταγόνες σοκολάτας.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 24 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού. Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, περίπου δύο λεπτά, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με μία πλαστική σπάτουλα, το ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα.

Για τη σάλτσα σοκολάτας. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Για τη σύνθεση.
Βάζουμε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη στρώνοντας ενδιάμεσα τις φράουλες. Περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες αμυγδάλου και την άχνη.
Bon appètit

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991