06
Παρ, Αυγ

Παρφέ γιαουρτιού με granola χαρουπιού, μέλι και φράουλες

Γλυκό
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από τον σεφ Μανώλη Ντάσκα

Το παρφέ γιαουρτιού με granola χαρουπιού, μέλι και φράουλες είναι ένα εύκολο υγιεινό γλυκό,που μπορούμε να το απολαύσουμε ως πρωινό αλλά και ως επιδόρπιο.


Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού.
- 300 γρ. γιαούρτι 2%.
- 2 κ.σ. μέλι.
- 1/2 γλ. κανέλα.
- Το ξύσμα και τον χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι.

PARFE GIAOYRTIOY ME GRANOLA

Υλικά για τη σύνθεση.
- 4 κ.σ. granola χαρουπιού.( ή μία άλλη της αρεσκείας σας).
- 200 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε μικρά κομματάκια.
- 4 κ.σ. μέλι.
- 2 κ.σ. σοκολάτα υγείας σπασμένη σε μικρά κομματάκια.
- 1/2 κ.γλ. κανέλα.

Για την κρέμα γιαουρτιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

- Στον πάτο από δύο ποτήρια βάζουμε από δύο κουταλάκια της σούπας κρέμα γιαουρτιού, προσθέτουμε ένα κουταλάκι της σούπας granola, λίγες φράουλες και μισό κουταλάκι της σούπας από την σοκολάτα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού, τις φράουλες και τη σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε το μέλι και λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
Bon appètit.

Σεφ Μανώλης Ντάσκας
https://www.facebook.com/chefathome.ntaskas?refid=52
https://chef-at-home.gr/

larissorama 1991