Polynikis fighting club: Εγγραφές όλο το χρόνο|Muay thai, Kick boxing, Πυγμαχία

Άθληση
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο Αθλητικός Σύλλογος Polynikis Fighting Club ιδρύθηκε το 2003 από τον Γιάννη Κοτρούτσο με πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός χώρου, όπου θα μπορεί  οποιοσδήποτε αγαπάει

τα μαχητικά σπορ να βρει αυτό που ψάχνει στην άθληση και την εκπαίδευση του με σκοπό την προπόνηση για ένα πιο υγιές σώμα και την αυτοάμυνα για προστασία.

Polynikis figting club 30

Μετά από πολλές συμμετοχές του ΙΔΙΟΥ και μετάλια σε πανελλήνια, πανευρωπαικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, επαγγελματικές ζώνες πυγμαχίας, kick boxing και MuayThai,  δημιουργήθηκε η σχολή υψηλών προδιαγραφών POLYNIKIS, διδάσκοντας τα πιο ρεαλιστικά στυλ μαχητικών σπορ, όπως Muay thai, Kick boxing και Πυγμαχία.

Στον "Polyniki" μπορεί να εκπαιδευτεί ο οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και τη φυσική κατάσταση που έχει. Οι προπονήσεις αποτελούν ένα ξεχωριστό μονοπάτι εκπαίδευσης του σώματος αλλά και του πνεύματος.Polynikis figting club 1

Τηλ επικοινωνίας: 698 255 1380.

ΛΑΡΙΣΑ
Τμήματα παιδικά, εφήβων, ενηλίκων - ανδρικά και γυναικεία!
Εγγραφές Λεπτοκαρυας 3 και Ρόδου, Αμπελόκηποι Λαρισα

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 
Τμήματα παιδικά, εφήβων, ενηλίκων - ανδρικά και γυναικεία!
Εγγραφές κάθε Τρίτη & Πέμπτη στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου

Facebook Page: https://www.facebook.com/polynikisfightclub/polynikis symbolΟΙ ΤΕΧΝΕΣ

Το Muay Thai στην ελληνική ορολογία, Ταϊλανδέζικη πυγμαχία (Thai Boxing) είναι μαχητική πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Ταϊλάνδη. Είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη και η εγγενής πολεμική τέχνη. Ονομάζεται και τέχνη των 8 άκρων (χέρια, αγκώνες, γόνατα, πόδια) και έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του '90. Το 1995, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ταιλάνδης, ιδρύθηκε η Πρώτη Παγκόσμια Ερασιτεχνική Ομοσπονδία (Ι.Α.Μ.Τ.F.) με πρόεδρο τον General Tienchai Sirisumpan, για να γίνει γνωστό παγκοσμίως στην ερασιτεχνική του εκδοχή.

Το Kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του από την ταιλανδέζικη πυγμαχία. Η προέλευση του είναι από την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

Τη δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες kickboxing στην Αμερική, ενώ στις 17 Μαΐου 1974 η Ευρώπη πρωτογνώρισε από κοντά το άθλημα σε ένα event, όπου προσκλήθηκαν 88 ευρωπαίοι κάτοχοι μαύρης ζώνης σε πολεμικές τέχνες να συγκρουστούν στο νέο άθλημα με τους (όπως αποδείχτηκε πολύ ανώτερους τεχνικά) Αμερικανούς.

Το 1976 ιδρύθηκε η παγκόσμια ένωση των εθνικών ομοσπονδιών (WAKO), η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ενώ το ίδιο έτος (1976) ιδρύθηκε με απόσπαση από την παγκόσμια ομοσπονδία καράτε μια άλλη ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA).

Σήμερα το άθλημα βρίσκεται υπό την αιγίδα του επίσημου φορέα του αθλήματος, της -αναγνωρισμένης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- Πανελλήνιας Ομοσπονδίας kickboxing (ΠΟΚ), η οποία το 2019 αριθμεί 296 σωματεία και η μεγαλύτερη διοργάνωση του kickboxing σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Κ-1.

Η Πυγμαχία, κοινώς μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του. Σε όλα τα είδη αγώνων απαγορεύεται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (δηλαδή χαμηλότερα από τος γοφούς), στην πλάτη, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα. Κατατάσσεται στις πολεμικές τέχνες.

Η πυγμαχία ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των αρχαίων Ελλήνων, που πρώτοι απ' ό,τι φαίνεται την καθιέρωσαν και που διεξαγόταν σε κάθε Ολυμπιακό αγώνα.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Polynikis Fighting Club 'έχει διακριθεί στη θεσσαλία ως ο πρώτος σύλλογος που έβγαλε μέλη της Εθνικής ομάδας με πρόκριση για το παγκόσμιο Muay Thai στην Μπανγκονγκ της Ταιλάνδης για τον Ιούλιο 2019.

Polynikis figting club 1